Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenIncidentenVideo

Fotoserie: Geslaagde open dag bij Winschoter brandweerkorps (video)

- advertentie -

Winschoten – Zo’n 4.000 mensen bezochten afgelopen zaterdag de brandweerkazerne aan de Molenweg in Winschoten. ‘Ik had het eigenlijk niet verwacht, maar we zaten op ongeveer een 4.000 bezoekers.’ Zegt Pascal Dik, ploegchef van brandweer Winschoten.

- advertentie -

Volgens  Pascal was er van alles te doen: ‘De brandweer liet aan de mede burgers zien wat wij doen, hulpverlening en brand blussen bijvoorbeeld. Daarbij waren er meer instanties aanwezig; ambulance, politie, Koninklijke Marechaussee, EHBO, Stichting Oud Brandweermateriaal Winschoten, Ziegler en nog veel meer.’ 

Bezoekers konden in de huid van een echte brandweerman of –vrouw kruipen en beleven hoe het is om een dag bij de brandweer te werken. Ze mochten spuiten met de brandweerslang. Ook een kijkje in de beleveniscontainer om te ervaren hoe het is om in een huis vol rook te staan.

Demonstraties
De brandweer gaf meerdere demonstraties, zo werd er laten zien hoe een persoon vakkundig uit een auto bevrijd kan worden, ook werd er getoond hoe je een ‘vlam in de pan’ veilig kan laten doven, één advies: gebruik geen water maar de deksel! Ook was het ORT oftewel het Oppervlakte Reddings Team aanwezig. Dit is een specialisme van brandweer Finsterwolde, zij demonstreerden hoe zij een persoon kunnen redden uit water.

Fuerwehr Leer
Ook de oosterburen waren aanwezig op de open dag met een LOF, ook wel de Lösch-Unterstutzungs-Fahrzeug genoemd. Dit is een ideaal apparaat voor toepassingen waarbij een wat grotere afstand van het ingezette personeel tot de brand nodig is, de Duitse brandweer gebruikt deze voornamelijk voor de tunnels bij de A31 en bij grote branden in ‘Landkreis Leer’.

** Bekijk hier de video **

Video: Gerrie de Groot & Jeroen Bos/ OldambtNu.nl
Foto: Quintin Stoetman/ OldambtNu.nl

 

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button