AlgemeenKort nieuws

Cao Multimodaal definitief akkoord

- advertentie -

Groningen – Vakorganisaties FNV Vervoer, CNV Vakmensen en de VVMC hebben Arriva Nederland en Keolis Nederland, verenigd in de Vereniging Werkgevers Multimodaal openbaar vervoer, laten weten dat hun leden hebben ingestemd met het op donderdag 17 mei jl. bereikte onderhandelingsresultaat voor de cao Multimodaal. Daarmee is er een definitieve cao Multimodaal afgesloten met een looptijd van 1 jaar (van 1 januari t/m 31 december 2018).

- advertentie -

De cao Multimodaal geldt in een aantal gebieden waar Arriva Nederland en Keolis Nederland het regionaal treinvervoer, soms in combinatie met bus, verzorgt.

Loonsverhoging en extra toeslag voor machinisten
Per 1 januari 2018 worden de lonen verhoogd met 2%. Per 1 april 2018 met 1%. Werkgevers gaan de komende maand over tot uitbetaling van de loonsverhogingen en toeslagen.

Voor machinisten geldt een extra toeslag. Voor hen geldt vanaf 1 januari 2018 een vaste, niet pensioengevende toeslag van 3 euro bruto per uitgevoerde machinistendienst. Dit komt neer op een loonsverhoging van circa 60 euro per maand. Overeenkomstig het verzoek van de drie vakbonden, hebben de werkgevers nu reeds de toezegging gedaan dat de machinistensalarissen de komende jaren met eenzelfde bedrag per dienst worden verhoogd. Dit komt dus neer op een loonsverhoging van circa 120 euro per maand in 2019 en circa 180 euro per maand in 2020.

Overige aspecten in het onderhandelingsresultaat zijn:
– Gedurende de looptijd van deze cao zal ten behoeve van het direct uitvoerend personeel (chauffeurs, machinisten, monteurs en toezichthoudend personeel) in vaste dienst een werkgelegenheidsgarantie van toepassing zijn.
– Speciale regeling voor rijdend personeel van 55 jaar en ouder, waaronder het niet meer hoeven te werken tussen 24.00 en 6.00 uur.
– Vergrijzing en ouderenbeleid.
– Verbetering ouderenregeling 60+
– Technisch personeel vanaf de leeftijd van 55 jaar heeft geen verplichting meer om overwerk te verrichten.
– Werkgevers zullen aandacht vragen binnen de bedrijven voor het hanteren van ruimere rustperiodes tussen vrije dagen (rustdagen).

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button