Algemeen

Oldambt staat stil bij de Dag van de Leerplicht

- advertentie -

Oldambt – Op donderdag 15 maart stond gemeente Oldambt stil bij de Dag van de Leerplicht door een ontbijt te organiseren voor leerlingen tussen de 12 en de 18 jaar. Wethouder Bard Boon opende het ontbijt. De wethouder sprak met de leerlingen over het recht op onderwijs en de leerplicht in ons land.

- advertentie -

Leerplicht onder de aandacht
Het doel van de Dag van de Leerplicht is om de leerplicht onder de aandacht te brengen bij leerlingen, ouders, scholen en andere betrokkenen. In Nederland is het recht op onderwijs goed geregeld, maar er zijn nog steeds jongeren die zonder diploma of startkwalificatie van school gaan. Door tijdens de Dag van de Leerplicht meer bewustzijn te creëren en jongeren te stimuleren om door te zetten, wil de gemeente schooluitval terugdringen.

In het zonnetje gezet
Wethouder Boon zette de leerlingen die aanwezig waren bij het ontbijt in het zonnetje: “De leerlingen die deelnamen aan het ontbijt waren door hun school geselecteerd, omdat ze het verdienden om in het zonnetje gezet te worden. De aanwezige leerlingen maakten goed gebruik van hun recht om te leren en dat mag ook wel eens gezegd worden. Het was een leuke en geslaagde ochtend.”

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button