AlgemeenVideo

Ommelander Ziekenhuis Groningen is klaar voor de grote verhuizing (video)

- advertentie -

Scheemda/ Winschoten – Het Ommelander Ziekenhuis Groningen maakt zich op voor de samenvoeging van de ziekenhuizen in Delfzijl en Winschoten en de verhuizing van patiënten, diensten en inboedel. Een operatie die tot in detail is voorbereid.

- advertentie -

Vanaf woensdag 27 juni begint het ziekenhuis met de actie en op zaterdag 30 juni verwacht het ziekenhuis volledig operationeel te zijn in Scheemda. Het begint met alle inboedel, apparatuur en spullen die al over kunnen. De poli van het ziekenhuis verhuist donderdag en op vrijdag de afdelingen zonder de patiënten.

Lees ook: Kennismaking met het nieuwe Ommelander Ziekenhuis Groningen in Scheemda

Zaterdag zal een groot deel van de verhuizing in het teken staan van het overbrengen van de patiënten, dit zal naar verwachting om 80 a 90 personen gaan. Zij worden, indien nodig, met een speciale vrachtwagen, inclusief verpleging, overgebracht naar Scheemda.

In die periode zullen speciale voorzieningen zoals de intensive care, de OK’s en de medische beeldvorming (röntgen, CT en MRI) in zowel de oude ziekenhuizen als in het nieuwe ziekenhuis draaien. Zaterdagavond moet alles in het nieuwe pand bij de A7 in Scheemda helemaal draaien.

** Klik hier voor de video **

Foto’s: Jeroen Bos/ OldambtNu.nl
Video: Gerrie de Groot/ OldambtNu.nl

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button