AlgemeenCultuurOp stap

Amerikaanse dansgroep treedt op in de Tjamme

- advertentie -

Beerta – Donderdagmiddag was in het verpleegtehuis de Tjamme (stichting Oosterlengte) een geweldig optreden van de dansgroep Bailey Mountain Cloggers uit de USA

- advertentie -

De dansgroep is opgericht in 1941 en ze hebben al veel gereisd. De dansers en musici zijn afkomstig uit de staat North Carolina. Ze zijn hier in Nederland met 28 personen en gaan aankomend weekend optreden bij OP Roakeldais te Warffum samen met nog meer andere nationaliteiten.

Deze meervoudig nationaal kampioenen zijn allemaal afkomstig van het Mars Hill College en in de groep dansen studenten uit 9 verschillende staten. De dansers brengen elk hun eigen religie, achtergrond en dansstijlen mee. Kenmerkend voor de Bailey Mountain Cloggers is dat hun repertoire diverse dansstijlen kent zoals line dance, Freestyle, Country Hoedowm en nog vele andere invloeden.

De groep danst met een belangrijk doel en dat is om de tradities en de folkdansers van het zuidelijke gebergte in North Carolina goed op de wereldkaart te zetten en om als ambassadeurs de wereld over te reizen en van andere culturen te leren!

Dit optreden werd mogelijk gemaakt door het fonds van de SNS bank. De ouderen hebben weer een geweldige middag gehad,  ze hopen dat de dansgroep over 2 jaar weer terug komt, net als voorgaande jaren.

Foto’s: Trijntje Timmer/ OldambtNu.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button