AlgemeenCultuur

Kunstencentrum De Klinker sluit schooljaar muzikaal af

- advertentie -

Winschoten – Als afsluiting van het seizoen 2017-2018 van Kunstencentrum De Klinker zijn er diverse voorstellingen van de lessen theater, ballet en muziek. Bijna alle ruim 600 leerlingen uit de gemeenten Oldambt en Westerwolde treden tijdens diverse voorspeelavonden en uitvoeringen op in Cultuurhuis De Klinker in Winschoten.

- advertentie -

Afgelopen woensdag (27 juni) waren er zo’n 200 ouders, vrienden en familie die genoten van een prachtige voorstelling muziek door ongeveer 50 basisschoolleerlingen. De leerlingen van Blokfluitland I en II (6/7 en 7/8 jaar) en Muziek Ontdekken (8/9 jaar) openden de avond met zang, blokfluit, dwarsfluit, keyboard en gitaar, gevolgd door een strijkorkest van tien jeugdige violisten. Daarna was het de beurt aan individuele leerlingen en duo’s en trio’s op piano, gitaar, saxofoon en koperblaas instrumenten.

De avond werd afgesloten met het kinderkoor van zangdocent Douwe Kamminga. Alle leerlingen en hun ouders werden tot slot met een roos bedankt door de coördinator van het Kunstencentrum, Harry van der Laan, die als spreekstalmeester de avond had gepresenteerd.

Aankomende voorspeelavonden en uitvoeringen
De komende weken staan er nog enkele voorspeelavonden en uitvoeringen op het programma. Op vrijdag 6 juli 2018 om 19.00 uur is er de voorspeelavond van pianoleerlingen van docent Peter Cramer in de Rabozaal. Enkele tientallen leerlingen spelen in een programma van een uur klassieke en populaire muziek.

Op maandag 9 juli 2018 van 18.30 tot 19.30 uur is er een miniconcert van het volwassenen Barokensemble onder leiding van hobo docent Vincent van Ballegooijen in het nieuwe leescafé (bibliotheek begane grond). Vervolgens spelen op woensdag 11 juli 2018 om 19.00 uur de gitaarleerlingen van Digmon Roovers, Hendrik-Jan de Jong en Piet Roovers en bassisten van docent Ruud Vleij in de Rabozaal. Tenslotte sluit op dinsdag 17 juli 2018 om 19.00 uur slagwerkdocent Wim Niemeijer het schooljaar af met de voorspeelavond door drummers en marimba leerlingen in de Rabozaal.

Voor alle voorstellingen geldt dat de entree gratis is. Voorafgaand aan de voorstelling wordt de leerlingen ranja en de bezoekers een kop koffie of thee aangeboden door Cultuurhuis de Klinker.

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button