AlgemeenCultuurOp stap

Het is bijna zover: Festival Hongerige Wolf

- advertentie -

Hongerige Wolf – Nog maar een kleine twee weken en het is weer zover! Een weekend lang film in het bos, dans op de dijk, muziek op het Schapenveld en nachtelijk zwieren in de Danssilo! Met deze keer extra aandacht voor de bijzondere beeldende kunstprojecten, ons nieuwe podium de Witte Wolf en de laatste namen die je echt niet mag missen.

- advertentie -

Oldambt Cultuur en bijzondere beeldmakers
Het Ambonezenbos in Hongerige Wolf is tijdens deze achtste editie een speciale plek op het festival. Niet alleen om zijn schitterende bloeiende populieren en bijzondere buitenbios, maar ook omdat de directe omgeving van het bos expositieruimte biedt voor een aantal indrukwekkende beeldende kunst projecten. Oldambt Cultuur deed dit jaar een bijdrage om presentaties van het werk van jonge makers mogelijk te maken. Het resultaat: een viertal kunstprojecten die op ieder hun eigen wijze verbinding aangaan met de lokale omgeving.

Koos Buist schiep voor het Groningse kweldergebied zijn Waddenzeevolk, in navolging van zijn prijswinnende project ‘Wadindianen’ waarvoor hij het Hendrik de Vries stipendium kreeg. Louwe Noordhoff zal dit weekend zijn indrukwekkende werk ‘Aarding’ tentoonstellen, bestaande uit enorme lichamen in het landschap. En daarnaast zal Wim Warrink een ‘demonstractie’ geven van zijn werk Zandfontein#3 en kun je het interactieve, kinetische sculptuur ‘Flying Fish’ bewonderen van Romy Joya Kuldip Singh in samenwerking met Leo Naftoli Cahn.

Een etmaal Bakkerij de Eenvoud
We kennen het nog van vorig jaar: Bakkerij de Eenvoud. Een knusse wagen met binnen een oven van Groninger klei waar je altijd kunt aanschuiven voor een broodje of gewoon wat gezelligheid. Dit jaar staan er zelfs twee bakkerijen op de Waddendijk. Naast die uit Hongerige Wolf is er een nieuwe bakkerij uit Kloosterburen. Je kunt er terecht als je net wakker bent of midden in de nacht als je nog niet kunt slapen, ze bakken er namelijk van zaterdag- tot zondagmorgen klokje rond! En er is altijd een vers broodje klaar of je kneed zelf mee en stookt de oven. Spontaan zullen er artiesten muziek of gedichten laten horen. Iedereen is welkom in de schoonheid van de eenvoud!

Nieuw op het festival: de Witte Wolf
Festival Hongerige Wolf is altijd tot op het laatste moment nog op zoek naar nieuwe concepten en ludieke programmering. Dit jaar is er daarom last-minute nog een podium in het leven geroepen met als naam de Witte Wolf! Bij dit kleinste podium kun je altijd aanwaaien voor een intiem pianoconcert, een klein liedje of muzikale ontdekkingsreis. Plof gewoon lekker op het terrasje neer, geniet van wat er voorbij komt en wees simpelweg gelukkig in Hongerige Wolf.

De Witte Wolf is te vinden vlakbij de welbekende Danssilo waar dit jaar voor het eerste live-acts zullen plaatsvinden. Theatermakers Lucien en Claudio, die vorig jaar nog op het festival stonden met ‘De Mannen Zeggen Sorry’, stellen zich dit jaar wat minder bescheiden op en zullen met hun show ‘Amuse’ dit weekend de smaakmakers zijn op de dansvloer! Verder zijn we vereerd met de komst van het internationaal omarmde Lövestad en drummer en producer Feiertag. En om lekker te kunnen swingen staan vrijdagnacht de jongens van Swavement voor je klaar met de nodige funky vibes en sluiten we de zondagnacht af met de dj’s Moët & Chandon om met hen te kunnen proosten op hopelijk weer een geslaagd festivalweekend in Hongerige Wolf!

- advertentie -

Wees allemaal welkom van 13 t/m 15 juli op dit unieke festival waar meer te beleven valt dan er tijd zit in één zomerweekend. Maar wees niet bang, FOMO (‘The Fear of Missing Out’) verdwijnt als sneeuw voor de zon in de rustgevende omgeving van het Groningse platteland.

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button