AlgemeenCultuurOp stap

Leerlingen Kunstencentrum De Klinker treden op met Troebadours

- advertentie -

Winschoten – Zaterdag 7 juli treden leerlingen van Kunstencentrum De Klinker, Kunstenschool Zuid Groningen en Muziek Dans en Theaterschool Veendam op met De Troebadours en leden van het van het Noordpool Orkest in het project Noordpool Troupe. Maar liefst twee keer op één dag maken zij hun opwachting, waaronder om 18.30 uur op het Rozenfestival in het Rosarium in Winschoten.

- advertentie -

Als motivatie om jongeren te stimuleren, te inspireren en in aanraking te brengen met allerlei manieren van muziek maken, zoekt Kunstencentrum De Klinker naar alle mogelijkheden om hen te verrassen. Het Kunstencentrum heeft als werkgebied de gemeentes Oldambt en Westerwolde, waar ze op drie locaties en binnen vele scholen actief zijn met de disciplines muziek, dans en theater. Eind 2017 is contact gezocht met het Noordpool Orkest vanwege het project Noordpool Troupe van dit orkest: een geweldige manier om jonge mensen de kans te bieden met professionals samen te spelen, nieuwe ‘lichte’ muziek (pop, jazz, hiphop) te ontdekken en dit op een professioneel podium ten uitvoer te brengen.

De samenwerking tussen Kunstenschool Zuid Groningen, MDT Veendam en Kunstencentrum De Klinker maakt dat jongeren de mogelijkheid hebben om samen met Het Noordpool Orkest, de Troebadoers en Wat Aans op zaterdag 7 juli twee keer op te treden: ’s middags in Stadskanaal en ’s avonds in het Rosarium in Winschoten. Het Noordpool Orkest, in de persoon van artistiek leider Reinout levert de arrangementen en vond leden van De Troebadours en Wat Aans bereid tot solisten.

Foto: Kunstencentrum De Klinker

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button