Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenIncidenten

Grote oefening voor brandweer en BHV in Fontana Resort

- advertentie -

Bad Nieuweschans – Fontana Resort is tot en met 8 juli gesloten wegens onderhoudswerkzaamheden en dat biedt de mogelijkheid voor een grote veiligheidsoefening met het BHV gecertificeerde Fontana personeel en de brandweer vrijwilligers cluster Oldambt, Bad Nieuweschans en Winschoten.

- advertentie -

Dinsdagavond werd er ‘uitgerukt’ voor deze oefening, met daarbij ook de nieuwe clustercommandant Lars Scheenstra. Net als in een filmset werd er een scenario gecreëerd, waarbij mensen door een brand onder andere vanaf het dak geëvacueerd moesten. Enkele jongens, lid van de jeugdbrandweer, maar ook andere figureerden als slachtoffer en maakten het de brandweer en het BHV personeel niet al te gemakkelijk.

Bij deze oefening ging voor een groot deel om de samenwerking tussen het Fontana personeel en de brandweer. Het spreekt voor zich dat zo’n oefening van groot belang is, gezien dat het resort meer dan 200.000 bezoekers trekt. Na afloop was er een evaluatie, waaruit duidelijk bleek hoe verschillend er tegen verschillende situaties wordt aangekeken. Het BHV personeel meer vanuit de situatie vanuit werkomgeving en de brandweer meer van ‘waar is de brand……’.

Ook tijdens deze oefening bleek hoe hectisch, hoewel nagebootst, een uitslaande brand kan zijn en dat twee totaal verschillende organisaties dan ineens moeten samenwerken.

Foto’s: Jans Dekker/ OldambtNu.nl & BNSnieuws.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button