AlgemeenKort nieuws

Kijk uit voor dit Facebook virus!

- advertentie -

Landelijk – Op Facebook gaat een virus rond dat via een privébericht wordt verstuurd via Messenger.

- advertentie -

In het bericht word je met je voornaam aangesproken met daaronder een link met een YouTube logo. Het ziet er allemaal echt uit en veel mensen klikken op de link omdat het van iemand komt die zij kennen.

Dit is het virus dus klik hier niet op! Zodra je op de link klikt kan er kwaadaardige software op je smartphone, tablet of PC komen. Tevens zal dit virus ervoor zorgen dat er onder jouw naam ook hetzelfde bericht wordt verstuurd naar je contactenlijst.

Waarschuw diegene van wie het bericht kwam. Mogelijk word je ook de toegang tot je eigen Facebook geweigerd als je op de link hebt geklikt.

Facebook voert al acties uit. Wanneer je per ongeluk toch op de link klikt wordt vanaf jouw account hetzelfde bericht verstuurd naar je contacten. Facebook blokkeert hierop je account tijdelijk om erger te voorkomen. Met een paar stappen kun je deze weer terug krijgen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button