AlgemeenIncidenten

Op Facebook meekijken naar werk van de dieren/ milieupolitie

- advertentie -

Winschoten –  Agente Ellen en agent Harm van de politie doen vandaag op Facebook verslag van hun dienst. Dit is de tweede ‘live-volgdienst’, eerder had bureau Winschoten al de primeur voor Noord Nederland.

- advertentie -

Ellen is gespecialiseerd als milieu- en dierenagent. Het duo draait vrijdag een ‘normale’ surveillancedienst maar heeft uiteraard een speciaal oog voor dier en milieu

Lees ook: UNIEK: Op Facebook meekijken naar werk van de politie

Van 09:00 uur tot 15:00 uur kunnen burgers rechtstreeks meekijken met de dieren/ milieupolitie, dit door middel van een tekstueel verslag van de ‘live’ gebeurtenissen tijdens hun dienst. De agenten op straat zullen op Facebook nagenoeg steeds live melden wat ze doen en waarom.

**Klik hier om de live dienst te volgen**

De agenten gaan naar hun eerste melding. Géén livestream
Vele volgers die zich hebben aangemeld op Facebook hadden verwacht dat de agenten live zouden gaan. ‘Het is geen livestream’, benadrukt de politie.

- advertentie -

‘Dat heeft te maken met de privacy, want we kunnen niet alles uitzenden. We moeten goed kijken naar wat we plaatsen. Het moet in overeenstemming zijn met de Wet persoonsgegevens en de bescherming van de gegevens van onze burgers.’ Vertellen ze.

- advertentie - 

144
Bent u getuige van een dier in nood door een ongeluk, of wordt u geconfronteerd met mishandeling of verwaarlozing van dieren? Belt u dan naar het meldpunt 144 Red een dier.

Dieren in acute nood en/of gewonde dieren. Ziet u een (gewond) dier in nood, bel dan meteen 144. Ook wanneer een dier een gevaar voor zichzelf en de veiligheid van mensen oplevert, belt u met 144.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button