Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenGemeente

Steden en gemeenten zetten zich in voor betere spoorverbinding tussen Groningen en Bremen

- advertentie -

Winschoten – Duitse en Nederlandse burgemeesters en wethouders maken zich sterk voor de komst van de Wunderline, een snelle treinverbinding tussen Groningen en Bremen. Ze kwamen donderdag 5 juli bij elkaar in Leer om de ontwikkelingen rondom het project te bespreken tijdens de jaarlijkse Wunderline bijeenkomst. Ook ondertekenden de bestuurders een gezamenlijke verklaring, om werk te maken van de Wunderline.

- advertentie -

 Dankzij de Wunderline kunnen reizigers straks in iets meer dan twee uur comfortabel met de trein tussen Groningen en Bremen reizen. Dit moet een impuls geven aan de economie, de arbeidsmarkt en de leefbaarheid in de noordelijke grensregio’s van Duitsland en Nederland. Inmiddels hebben achttien van de twintig Duitse en Nederlandse gemeenten langs de lijn aangegeven de verklaring te willen tekenen.

Met de ondertekening spreken ze hun vertrouwen uit dat er nog dit jaar concrete  afspraken zullen worden gemaakt over de realisatie van Wunderline. Landkreis Leer, Stadt Oldenburg, Samtgemeinde Jümme, Stadt Leer, Gemeinde Bunde, Gemeinde Apen, Stadt Weener, Gemeente Oldambt en Gemeinde Hatten  hebben de eerste handtekeningen  gezet. Door de vakantieperiode in Duitsland kon niet elke gemeente aanwezig zijn. Zij gaan de gemeenschappelijke oproep na de zomer ondertekenen. De oproep met alle handtekeningen wordt door de ondertekenaars aangeboden aan de betrokken overheden: Provincie Groningen, Land Niedersachsen, Land Bremen, het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en het ministerie voor verkeer bij de Bund, om nut en noodzaak vanuit de beide grensregio’s duidelijk te maken.

Verder zijn de 67 aanwezigen op de hoogte gebracht van de stand van zaken met betrekking tot de realisatie van de Wunderline en de mogelijkheden om de aansluiting van deur tot deur te verbeteren. Professor Hoffmann van de European Medical School in Oldenburg benadrukte het belang van de Wunderline voor de uitwisseling van wetenschappers en studenten in de grensregio.

Foto: Foto Scheiwe
van links naar rechts:
Burgemeester Pundt, gemeente Hatten, wethouder Swagerman, gemeente Oldambt, burgemeester Huber, gemeente Apen, burgemeester Boelsen, gemeente Jümme, Landrat Groote, Landkreis Leer, burgemeester Krogmann, Stad Oldenburg, burgemeester Kuhl, Stad Leer, burgemeester Sap, gemeente Bunde, burgemeester Sonnenberg, Stad Weener.

 

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button