Algemeen

Leerlingen Campus Winschoten maken fietsen voor Kinderhotel

- advertentie -

Winschoten – Afgelopen donderdag overhandigden leerlingen van het Dollard College Campus Winschoten 25 fietsen van het ANWB kinderfietsplan aan Kinderhotel Burcht in Wedde. De fietsen zijn door de leerlingen uit de derde klas rijklaar gemaakt. De leerlingen stapten zelf op de fiets om ze naar Wedde te brengen, ze werden hierbij begeleid door een docent van de school.

- advertentie -

In Wedde vond de officiële overhandiging van de fietsen plaats met een hapje en een drankje, die ook door de leerlingen zelf zijn gemaakt. Waarnemend burgemeester Rika Pot van de gemeente Oldambt was bij de officiële overhandiging aanwezig zijn.

Op het Dollard College Campus Winschoten worden alle beroepsgerichte vmbo-opleidingen vanaf het tweede leerjaar gegeven waaronder o.a. de opleiding ‘Produceren, Installeren en Energie’ (PIE). De leerlingen uit de derde klas hebben de fietsen schoongemaakt, de banden opgepompt en de verlichting in orde gemaakt.

Het ANWB Kinderfietsenplan
In Nederland groeit 1 op de 8 kinderen op in armoede. Voor gezinnen die nauwelijks kunnen rondkomen, is de aanschaf van een fiets een dure, vaak onmogelijke uitgave. ANWB wil deze kinderen aan een fiets helpen. Het ANWB Kinderfietsenplan zamelt fietsen in, zorgt ervoor dat ze worden opgeknapt en geeft de fietsen aan kinderen die een fiets hard nodig hebben. Met een fiets kunnen deze kinderen weer mee doen, met vriendjes de buurt verkennen en naar een school die bij ze past. Het ANWB Kinderfietsenplan doneert een veilige fiets aan kinderen van 8 – 18 jaar.

Stichting Burcht Wedde
Kinderhotel Burcht Wedde is een bijzonder vakantieverblijf voor kinderen en jongeren tot 16 jaar die aan de andere kant van het geluk geboren zijn en die niet de mogelijkheid hebben om zelf met vakantie te gaan. Er zijn duizenden kinderen die het om verschillende redenen niet mee zit in het leven. Kinderen die er hoognodig eens tussenuit moeten maar die kans zelden of nooit krijgen. Het gaat om kinderen die sociaal-maatschappelijk uit de boot (dreigen te) vallen en die extra aandacht en levensvreugde kunnen gebruiken. In Kinderhotel Burcht Wedde kunnen ze ontsnappen aan de problemen van alledag en even onbezorgd kind zijn.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button