AlgemeenKort nieuwsPolitiek

Provincie investeert 300.000 euro in opleiden ICT’ers

- advertentie -

Groningen – Op dit moment zijn er in de ICT-sector al grote tekorten aan personeel. Veel bedrijven hebben moeite om de openstaande vacatures in te vullen. Daarnaast groeit de vraag naar ondernemende en communicatieve ICT’ers. Deze vraag zal alleen maar toenemen omdat de technologische en digitale ontwikkelingen razendsnel gaan. De snelheid van deze ontwikkelingen is van grote invloed op de ICT-sector en indirect op andere sectoren waar ook veel ICT’ers werken, zoals de zorg, e-commerce, logistiek en agro.

- advertentie -

Digitaal vakmanschap
De Werkplaats voor Digitaal Vakmanschap is een programma van en voor de ICT in Groningen. Het wordt een soort broedplaats voor de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van ICT door de opzet van drie labs: een Kennis Lab (onderzoek en onderwijs), Learning Lab (gepersonaliseerd onderwijs) en een Business Lab (ondernemen in combinatie met leren). De Werkplaats wordt flexibel, gaat de trends volgen met nieuwe technologieën en ontwikkelingen en meer samenwerking tussen sectoren. Het project wordt grotendeels gehuisvest in Het Nieuwe Kasteel, een locatie in bezit van Noorderpoort in het centrum van de stad. Het project start deze zomer en heeft een looptijd van vier jaar. De bedoeling is dat het project in 2022  zelfstandig zonder subsidie kan voortbestaan.

Arbeidsplaatsen
Momenteel zijn er in onze provincie zo’n 19.450 arbeidsplaatsen in de ICT sector. Hiernaast zijn nog circa evenveel ICT-functies beschikbaar in andere sectoren. Voorspellingen wijzen uit dat een uitbreidingsvraag van circa 4.000 banen plaats gaat vinden tot 2025. Daarnaast is er sprake van een vervangingsvraag  van circa 20% tot 2025 (deels door de uitstroom van gepensioneerden), dit komt dus neer op bijna 8.000 banen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button