AlgemeenKort nieuwsPolitiek

Provincie geeft maximaal 5000 euro subsidie bij volgen van een ontwikkelingsprogramma

- advertentie -

Groningen – Groninger ondernemers kunnen binnenkort gebruik maken van het programma International Business Talent 2018-2021: Dit programma is ontwikkeld door de Hanzehogeschool en heeft als hoofddoelstelling het verhogen van het internationale concurrentievermogen van het bedrijfsleven in de provincie Groningen in kansrijke en innovatieve sectoren door de inzet van internationaal geschoolde studenten / trainees. De studenten voeren internationale afstudeeropdrachten uit bij bedrijven. Na afronding van de afstudeeropdracht gaan de studenten, inmiddels afgestudeerd, aansluitend als trainee bij hetzelfde bedrijf het onderzoek implementeren. De provincie Groningen vindt het belangrijk om ondernemers te ondersteunen en geeft vanuit de Groninger Ondernemersregeling maximaal 5000 euro subsidie bij het volgen van een van de ontwikkelingsprogramma’s. De subsidie kan door de ondernemer worden aangevraagd op de website van de provincie Groningen.

- advertentie -
Het programma
In het programma “International Business Talent” worden (Nederlandse en buitenlandse) studenten van de Hanzehogeschool ingezet voor langlopende internationale onderzoeksopdrachten van industriële MKB bedrijven. Dergelijke opdrachten gaan vaak over complexe internationaliserings-vraagstukken en vereisen daarom talentvolle laatstejaars studenten met specifieke profieleisen. Nadat de student geselecteerd en persoonlijk gekoppeld is met een bedrijf, voert hij zijn internationale afstudeeropdracht uit bij het bedrijf. Na afronding van de afstudeeropdracht gaat de student, inmiddels afgestudeerd, aansluitend als trainee bij hetzelfde bedrijf zijn onderzoek implementeren. Het traineeship staat onder intensieve begeleiding van een ervaren externe professional.

Door het programma worden top-studenten aan Groningse, industriële bedrijven gekoppeld. Verwachting is dat ca. de helft van de studenten ook na het traineeship in dienst blijft van het bedrijf. Hierdoor vloeit toptalent naar relatief kleine Groningse bedrijven, gaan deze bedrijven meer exporteren en hierdoor groeien in omzet en personeel.

Groninger Ondernemersregeling
De Groninger Ondernemersregeling bevat subsidies tot 5000 euro voor ondernemers die zich verder willen ontwikkelen en/of de (jeugd)werkloosheid willen verminderen door leerlingen een meester-gezeltraject aan te bieden. Hiervoor zijn diverse programma’s erkend waar ondernemers een traject bij kunnen volgen. De provincie heeft eerder andere programma’s erkend als onderdeel van deze regeling.  Ondernemers kunnen de subsidie aanvragen op

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button