Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenIncidenten

Politiebonden breiden bonnenactie uit

- advertentie -

Landelijk – De politiebonden ACP, NPB, ANPV en VMHP breiden hun bonnenactie verder uit. Vanaf morgenochtend 07.00 uur geldt de actie voor alle politiemedewerkers. Tot nu toe schreven alleen de basisteams minder bekeuringen uit.

- advertentie -

Dit betekent dat ook de Teams Verkeer (de voormalige verkeershandhavingsteams) vanaf morgen alleen nog bekeuren bij grove schendingen van de openbare orde en veiligheid.

Minder verkeersboetes = minder geld in de schatkist
Vooral de actiedeelname van de Teams Verkeer (VHT’s) kost de schatkist veel geld. Verkeersboetes leveren de staat immers het meeste op. Door een soortgelijke niet-bekeuren-actie liep de staat in 2015 minimaal 70 miljoen euro mis.

Waarom voeren politiebonden de druk op?
Sinds 2011 is al duidelijk: onder politieke druk is de Nationale Politie overhaast uit de grond gestampt. Waarschuwingen door de politiebonden zijn al die jaren genegeerd. Daardoor worstelt het korps anno 2018 dagelijks met de praktische gevolgen van een aantal elementaire ontwerp- en inrichtingsfouten. Tijd voor actie dus.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button