AlgemeenCultuur

Succesvolle kunstzinnige week voor leerlingen Dollard College

- advertentie -

Winschoten – Vorige week kwamen zo’n 20 kunstenaars van VRIJDAG een week lang op vestiging Hommesplein-Stikkerlaan van het Dollard College in Winschoten om leerlingen kennis te laten maken met kunst. Het thema van deze week was ‘Uit de klei getrokken!’ Klei is de ideale voedingsbodem om iets te creëren of te laten groeien. Maar het gaat ook over je afkomst. Docenten van vestiging Hommesplein-Stikkerlaan wilden dit de leerlingen laten ervaren.

- advertentie -

De leerlingen konden zelf een kunstenaar uitkiezen voor een workshop. Samen met de kunstdocenten van VRIJDAG hebben de leerlingen mooie kunstwerken en prachtige presentaties gemaakt. Het thema ‘Uit de klei’ getrokken is goed naar voren gekomen door te spreken over je achtergrond (de kleigrond van Winschoten en omstreken) en over waar je naar toe wilt. Dat kwam goed naar voren tijdens de workshop ‘Bizarre maskers maken en fotograferen’.

Tijdens deze workshop werden maskers ontworpen en gemaakt, geïnspireerd op de beelden van Charles Freger. Hij fotografeert prachtige kostuums: de wollige beer, stro mannetjes, bouwvogels en bladerwezens. Met soortgelijke materialen werden de maskers gemaakt. Met o.a. lappen en bontjassen werden de maskers gestyled. Dit werd vervolgens gefotografeerd.

De kunstzinnige week was een mooie afsluiting van het schooljaar. De leerlingen halen deze week hun rapport op en gaan genieten van een welverdiende vakantie. Op naar het volgend schooljaar!

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button