Algemeen

Spoorbrug bij Weener wordt grootste van Europa

- advertentie -

Weener / Regio – De spoorbrug tussen Groningen en het Duitse Weener, de nieuwe Friesenbrucke, zal de grootste draaibrug van Europa worden. De oude brug werd een aantal jaren geleden kapot gevaren.

- advertentie -

Lees ook: Schipt ramt spoorbrug, geen treinverkeer naar Leer

Sindsdien is de brug buiten gebruik genomen en worden de passagiers per bus over de Eems vervoerd . De nieuwe draaibrug krijgt een lengte van 160 meter. De doorvaart wordt 71 meter in plaats van de oude 46 meter. Dit is met name makkelijk voor de grote cruiseschepen die vanaf de Meyer Werft hierlangs varen alvorens het grote sop te kiezen.

De draaipijler van de brug komt aan de zijkant in plaats van het midden. Tevens komen er palen langs de vaargeul die een aanvaring met de nieuwe brug moeten voorkomen. Het ontwerp gaat de laatste fase is en de brug zal in 2024 klaar moeten zijn.

Foto: Lars Klemmer

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button