Algemeen

Waterschap verbeterd waterkades voor hoogwater

- advertentie -

Winschoten – Waterschap Hunze en Aa’s heeft afgelopen maandag een begin gemaakt met het verbeteren van waterkades in de provincie. In totaal wordt er veertien kilometer kade versterkt, hier is ruim 80.000 kuub klei voor nodig. Dit doet het Waterschap zodat de kades in de toekomst sterk genoeg zijn bij hoogwater.

- advertentie -

De versterkingsoperatie wordt toegepast op de zuidzijde van het Winschoterdiep en de Rensel tussen de Kloosterbrug en de Renselbrug. Ook de beide zijden van de Pekel Aa tussen de Keersluis in de Pekel Aa en het Winschoterdiep worden onder handen genomen.

‘Als er na een hoosbui wateroverlast ontstaat, moet het water wel goed afgevoerd kunnen worden. En het Winschoterdiep is daarvoor heel belangrijk. En omdat het peil in dit kanaal nog wel eens wil oplopen bij hevige regenval, nemen we alvast de juiste maatregelen.’ Zegt een bestuurslid tegen RTV Noord.

Foto’s: Jeroen Bos/ OldambtNu.nl

 

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button