AlgemeenIncidenten

Scheemder aangehouden voor DDos-aanval

- advertentie -

Scheemda – Een 19-jarige man uit Scheemda is aangehouden vanwege deelname aan een DDos-aanval. Naast de inwoner van Scheemda werden nog vijf andere personen als verdachte aangemerkt, waaronder een 14-jarige jongen uit Zuidlaren.

- advertentie -

Lees ook: Politie rolt ’s werelds grootste DDoS-netwerk op; inval in Scheemda

In april doorzocht de politie meerdere woningen in verband met de DDos-aanval, waaronder de woning van de verdachte uit Scheemda. De doorzoeking maakte deel uit van ‘Operation Power Off’, waarmee de politie door middel van internationale samenwerking onderzoek deed naar de DDos-websites.

De politie pakte in verband met dit onderzoek ook meerdere personen op in het buitenland. Bij de operatie werd de website Webstresser.org opgerold, dit was volgens de politie de grootste DDos-website ter wereld. Via de website konden mensen DDos-aanvallen kopen en hiermee websites platleggen.

Foto: Pixabay.nl

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button