AlgemeenWeerbericht

Warmste nacht ooit gemeten

- advertentie -

Landelijk – In De Bilt is het afgelopen nacht niet kouder geworden dan 23,6 graden. Daarmee was het niet alleen een officiële tropennacht, maar zelfs de warmste nacht ooit gemeten! Het absolute record voor de minimumtemperatuur in De Bilt stond op 20,8 graden en dateerde van 9 augustus 2004. In Deelen was het nog warmer met aan het eind van de nacht 24,6 graden. Ook komende nacht is het erg warm.

- advertentie -

Het absolute record voor de minimumtemperatuur over alle KNMI-weerstations staat op 23,1 graden, gemeten op 19 augustus 2012 te Maastricht. Ook dit record is afgelopen nacht verbroken.

Ook komende nacht wordt een tropennacht. De minima komen dan op grote schaal uit tussen 20 en 22 graden. Mogelijk wordt het warmterecord dan zelfs nog wat aangescherpt. Meteorologen spreken van een tropennacht als de temperatuur op het koudste moment van de dag op 20,0 graden of hoger is uitgekomen.

Regelmatig tropennachten aan zee
Op weerstations aan de kust komt het veel vaker tot tropennachten. Door de invloed van warm zeewater verlopen de nachten hier zachter. Zo telt Vlissingen sinds 1906 al 44 tropennachten. In Den Helder staat de teller op 32 tropische nachten. Woensdag, donderdag en vandaag noteerden deze stations een tropennacht.

Ter vergelijk: weerstation Eelde (Groningen Airport) noteerde tot aan vandaag nog nooit een tropennacht. Veel stations in het binnenland tellen er een paar. Alleen Maastricht scoort hoog met 24 tropennachten.

Foto: Pixabay
Heb jij een mooie weerfoto? Stuur hem in via een bericht op Facebook of e-mail!
Dit weerbericht is afkomstig van Weeronline.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button