AlgemeenOp stap

Dit weekend: Zuiderveen Festival

- advertentie -

Winschoten – Na al het aardgasdrama is het tijd geworden om iets terug te geven aan Groningen. De Utrechtse kunstenaar Pet van de Luijtgaarden, bekend van o.a. Tour d’Artistique en Gullivers Verzamelingen, neemt hierin het voortouw. Op 28 en 29 juli organiseert hij de eerste editie van het Zuiderveen Festival.

- advertentie -

Diverse artiesten en kunstenaars zullen er optreden. Het festival is een prelude op het -op termijn- te verrijzen ‘Verzamelmonster van Zuiderveen’, een museum waar Van de Luijtgaarden zijn fascinatie voor de veelheid aan spullen in onze samenleving een definitieve plek zal geven.

Groningers die aardbevingsschade aan hun huis hebben, mogen gratis op het festivalterrein overnachten in een van de kunstcaravans van de Tour d’Artistique. Net als de overige bezoekers kunnen zij workshops volgen over het pimpen van caravans, contact meditatie en het leven in een tiny house.

Als organisatie hebben ze al op veel festival gestaan. Waaronder grote festivals zoals Pukkelpop (Belgie), Lowlands en Parookaville (Duitsland). Maar kleine zoals Expeditie Blauwestad en Hongerige Wolf.

zaterdag 28 + zondag 29 juli
13:00uur – 18:00uur
Zuiderveen 35, Winschoten

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button