AlgemeenGemeente

Wethouder Bard Boon neemt RMC jaarverslag in ontvangst

- advertentie -

Winschoten – Op 19 juli stond wethouder Bard Boon samen met twee jongeren stil bij het eerste jaarverslag van RMC regio Oost Groningen. RMC staat voor Regionale Meld- en Coördinatiefunctie voortijdig schoolverlaten. Jongeren Jacky en Latisha werkten mee aan de totstandkoming van het jaarverslag door hun ervaringen met RMC te delen. Zij overhandigden de wethouder het jaarverslag, maar namen tegelijk ook een aardigheidje in ontvangst als dank voor hun medewerking.

- advertentie -

Wethouder Bard Boon vertelt: “Het terugdringen van voortijdig schoolverlaten, is iets waar we als gemeente Oldambt de laatste jaren erg in hebben geïnvesteerd. In onze regio zie je dat de cijfers van voortijdig schoolverlaters hoger liggen dan elders in het land, dus dat is ook hard nodig. Gelukkig zie je aan de verhalen van jongeren zoals Jacky en Latisha dat de regionale aanpak werkt.”

Regionale Meld- en Coördinatiefunctie (RMC) voortijdig schoolverlaten
Het RMC is een samenwerkingsverband tussen gemeenten en zet zich in om het aantal leerlingen dat uitvalt van school terug te dringen en te voorkomen. Daarbij wordt nauw samengewerkt met scholen, hulpverlening en andere belangrijke partijen. Doel is om er voor te zorgen dat een leerling op school blijft en een startkwalificatie haalt. De laatste jaren zijn daarin goede resultaten bereikt. Landelijk daalde het aantal voortijdig schoolverlaters van 35.000 naar 25.000.

Verhalen uit de praktijk
In het jaarverslag is onder andere te lezen hoe de jonge moeder Latisha weer een opleiding is gaan volgen in het MBO. En hoe Jacky zonder startkwalificatie aan het werk was, maar  inzag dat hij dat werk niet tot zijn 67 wil gaan doen. Hij beseft dat hij toch een opleiding nodig heeft en verdiept zich in een carrière bij defensie. In dat traject kan hij rekenen op de steun van het RMC.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button