Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenIncidenten

Brandweer: ‘Door snelle opschaling erger voorkomen bij PKF Post’

- advertentie -

Finsterwolde –Afgelopen Zaterdagmiddag omstreeks 16:00 uur brak er brand uit bij PKF Post. De brandweer kwam zondag met dit nieuwsbericht:

- advertentie -

De collega’s van Finsterwolde werden als eerst gealarmeerd voor een brandmelding op het bedrijfsterrein van palletfabriek PKF Post in Finsterwolde. Ook bij deze derde zeer grote brand dit weekend kon snelle opschaling erger voorkomen.

De brand kort na aankomst brandweer |

Lees ook: Zeer grote brand bij PKF Post in Finsterwolde

Opschaling
Na de melding van rookontwikkeling op het bedrijfsterrein trof de brandweer ter plaatse een uitslaande brand aan in een droogkamer. De eerste inzet richtte zich op het verzorgen van de waterwinning en het afschermen van stapels pallets rondom de brand. Medewerkers van het bedrijf waren intussen druk doende met heftrucks om brandbaar materiaal weg te rijden.

De brand ontwikkelde zich snel en binnen afzienbare tijd bezwijkte de beplating van de droogkamer en werden stapels pallets aangestraald door de brand. Circa twintig minuten na de eerste alarmering werd er dan ook door geschaald naar zeer grote brand en kwam ondersteuning vanuit Winschoten, Bad Nieuweschans, Scheemda en Hoogezand.

De vuurzee na aankomst tweede brandweerauto| Foto: Dennis Postma/ OldambtNu.nlLees ook: Brandmeester na zeer grote brand bij PKF Post in Finsterwolde (video)

Nafase
De brandweer kon de brand daardoor snel controleren en korte tijd later werd het sein brand meester gegeven. Elkaar afwisselende blusploegen zijn nog tot diep in de nacht bezig geweest met nabluswerkzaamheden op het terrein.

Tijdens het incident heeft een medewerker van het bedrijf rook ingeademd. Twee brandweerlieden hebben brandwonden opgelopen. Allen hebben zich onder behandeling van ambulancepersoneel laten stellen; geen van hen hoefde mee naar het ziekenhuis. Na afloop van het incident is de situatie aan het bedrijf overgedragen.

Door snelle opschaling erger voorkomen | Foto: Dennis Postma/ OldambtNu.nl

Lees ook: Brandweer blust nog hele nacht na bij PKF Post (video)

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button