Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

Het Groninger Landschap organiseert een Kwelderswandeling in Nieuwe Statenzijl

- advertentie -

Termunten – Op zondag 19 augustus organiseert Het Groninger Landschap een Kwelderswandeling. Genieten van de schoonheid en stilte bij Nieuwe Statenzijl, op de grens van Nederland en Duitsland. Dat kan op deze zondag in augustus met een wandeling begeleid door gidsen van het Groninger Landschap.

- advertentie -

In dit zuidelijke deel van de Dollard is goed zichtbaar hoe de Dollard een inham langs de Waddenkust is. Bij Nieuwe Statenzijl vormt de Dollard een bijzonder brakwatergetijdenlandschap.

De wandeling start bij de kiosk boven op de sluis. De tocht voert ons over de kwelder die we oversteken. Welke diersporen, planten en vogelsoorten zullen we zien? Locatie: Nieuwe Statenzijl Schutsluis 9688 Drieborg Tijd: 13.00 – 15.30 uur. Aanmelden kan via de website.

Foto: Het Groninger Landschap

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button