Algemeen

Na verwoesting een gulle gift voor de moestuin van de Brede School

- advertentie -

Oostwold – Zoals in de media volop weergegeven, was vorige week de moestuin bij de Brede School in Oostwold/Midwolda verwoest. En voor de derde keer was het schuurtje opengebroken, waarbij veel gereedschap werd gestolen.

- advertentie -

Emmo Meijer, vrijwilliger en initiatiefnemer van deze moestuin, kreeg via RTV Noord landelijke aandacht voor alle vernielingen. Geëmotioneerd vertelde hij hoe de moestuin, zijn lust en zijn leven, geruïneerd was. Daarbij, hij moest ‘zijn’ schoolkinderen teleurstellen. De door de leerlingen zelf gepote aardappels kunnen niet meer worden gerooid en diverse andere groentes zijn kapot.

Toen het personeel van de Welkoop in Winschoten dit hoorde, besloten ze hun vaste klant te helpen. Het project, 7 jaar geleden opgestart vanuit de gemeente, om basisschoolkinderen de kans te geven in de natuur bezig te zijn verloopt al een paar jaar uitstekend. En Welkoop Winschoten ondersteunt dit project met goederen en adviezen.

Verschillende artikelen werden in een mooie kruiwagen gedaan, een foto op facebook geplaatst …. en toen bleek de kracht van facebook. Uit heel Oldambt en ver daarbuiten stroomden de reacties binnen. Donaties in materialen, zaden, een kleine jongen die een bladhark kocht, hartverwarmend allemaal.

Vanmorgen 7 augustus mocht een ontroerde Emmo de spullen in ontvangst nemen. “Niet in woorden uit te drukken hoe ik, maar ook de andere vrijwilligers en alle kinderen van De Noordkaap en De Lichtboei hiermee geholpen zijn. Nu moeten we maar sparen voor beveiligingscamera’s.”
Vanuit het Oldambt maar ook ver daarbuiten, wordt gevraagd waar mensen eventueel kunnen doneren: dat kan op de speciale rekening van de moestuin: NL66RABO 0382608577 tnv Fokko Kuiper.

**Klik hier voor video**

- advertentie -

Foto & Video: Gerrie de Groot/ OldambtNu.nl
Presentatie: Lonneke Togtema/ OldambtNu.nl

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button