Algemeen

Vrijgekomen moerasgas houdt Gasunie dagen bezig

- advertentie -

Scheemda – De “gaslekkage” in het Winschoterdiep bij Scheemda blijkt te zijn veroorzaakt door moerasgas. Dit gas ontwikkelt zich bij het rotten van planten. Het Winschoterdiep was vorige week enkele dagen gestremd in verband met een mogelijke hoge druk leiding welke lek geslagen was.

- advertentie -

Lees ook: Gaslek in leiding in Winschoterdiep: scheepvaartverkeer gestremd

Duikers
Na een inspectie met duikers concludeerde de Gasunie dat het niet ging om een lekkage. Dat veiligheid boven alles staat bleek wel duidelijk. Het vermoeden was dan ook dat het een transportleiding betrof van Duitsland naar Nederland. De Gasunie is begonnen met het afruimen van de locatie.

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button