AlgemeenOp stapSport

Ultraloop vrouwen goed vertegenwoordigd in Winschoten

- advertentie -

Winschoten – Naast de open wedstrijd wordt in Winschoten het Nederlands Kampioenschap 100 km gelopen. Daarvoor moeten zich minimaal 5 vrouwen en 5 mannen melden. Bij de mannen is dat geen probleem, bij de vrouwen soms wel. Maar dit jaar hebben zich nu al 5 vrouwen ingeschreven en kan het NK 100 km doorgang vinden.

- advertentie -

Sameena van der Mijden en Linda Voets zijn de favorieten voor de titel. Sameena en Linda gaan zich ook mengen in de strijd om de podiumplekken in de open wedstrijd samen met de sterke Zweedse Petra Skiöld, de talentvolle Duitse Anne Stephan en de ervaren Spaanse Eva Maria Esnaola Agesta. Het belooft een leuke strijd te gaan worden bij de vrouwen met een winnende tijd van net boven de 8 uur.

Op de 50 km gaat de Duitse Julia Jezek voor een tijd van onder de 4 uur. Andere sterke vrouwen zijn haar landgenote Christiane Neidiger en de Groningse Erika Broekema. Het is verheugend om te zien dat steeds meer vrouwen meedoen aan ultraloop wedstrijden.

Foto: Archief/OldambtNu.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button