AlgemeenIncidenten

Brandweer: ‘Fors meer inzet vanwege de droogte’

- advertentie -

Groningen – We zitten nog midden in de zomer, maar toch heeft de brandweer nu al te maken met een ruime verdubbeling van het aantal buitenbranden in onze provincie ten opzichte van 2017. Dit heeft natuurlijk alles te maken met de droogte.

- advertentie -

Buitenbranden
In 2017 rukten ze in juni en juli 70 keer uit voor een buitenbrand. In dezelfde periode van dit jaar is dat al 161 keer voor een buitenbrand. Van die buitenbranden zijn de branden in bermen en bosschages direct te linken aan de droogte. Vorig jaar waren dat er negen, in de maanden juni en juli van dit jaar al 58.

Grote inzet
Brandweer Groningen: “Ook onze inzet bij grote natuurbranden is gestegen van één natuurbrand in 2017 naar zeven natuurbranden in 2018. Een voorbeeld van een natuurbrand in onze provincie was de brand op een landbouwakker in Wedde op 30 juni. De verwachting is dat de cijfers nog oplopen tot het einde van de zomer. Zo hebben we afgelopen week  bijvoorbeeld grootschalig geassisteerd bij de grote heidebrand in Wateren (Drenthe).”

Vrijwilligers
“We spreken daarom deze zomer van bijzondere omstandigheden. Terwijl wij ook bij de brandweer te maken hebben met vakantieroosters en met de reguliere inzetten. Ik ben erg trots op onze brandweermensen – beroeps en vrijwilligers – dat we ook onder deze omstandigheden paraat staan”, aldus Roelf Knoop, onze regionaal commandant.

Foto: Mark Heikens/OldambtNu.nl

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button