AlgemeenIncidenten

Brandweer: ‘Veilig op kamers’

- advertentie -

Groningen – Als je op kamers gaat wonen, denk je niet meteen aan het voorkomen van brand en over wat je moet doen bij een brand. Toch is het belangrijk om stil te staan bij de brandveiligheid in je kamer of in je studentenhuis.

- advertentie -

Dat weten de studenten aan de Warmoesstraat in Groningen ook. Twee van de vier bewoners werden in de nacht van 31 januari 2015 opgeschrikt door een brand. Een studentenkamer op de eerste verdieping stond in brand en zorgde voor hevige rookontwikkeling. Dit verhaal is gelukkig met een sisser afgelopen. De omvang van de schade had beperkt kunnen blijven door:

– werkende rookmelders in alle studentenkamers en in de hal
– gesloten deuren
– en een geslaagde bluspoging

Wil je meer weten over veilig op kamers wonen? Bekijk dan het brandveiligheidsoverzicht.
Woon je in een studentenhuis/kamerverhuurpand in Groningen met maximaal 4 bewoners en ben je benieuwd naar de brandveiligheid in jouw studentenhuis? En wordt het pand niet jaarlijks gecontroleerd door de brandweer of de dienst Ruimtelijke Ordening en Economische Zaken van de gemeente Groningen?

Vraag dan een gratis brandveiligheidscontrole aan!

Foto: Mark Heikens/ OldambtNu.nl (archief)

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button