Weerbericht

Nu al een recordaantal zomerse dagen

- advertentie -

Winschoten – Gistermiddag werd het in De Bilt om 14:10 uur 25,4 graden. Daarmee telt 2018 nu al een recordaantal van 51 officiële zomerse dagen. Het record wordt voorlopig gedeeld met 2006, maar er is nog slechts één dag met maxima van 25 graden of meer in De Bilt nodig om het record te breken. Zeer waarschijnlijk gebeurt dit komende woensdag of donderdag al. De maxima komen dan uit rond 25 graden. Ook later in augustus en in september komt het vaak nog tot zomerse dagen.

- advertentie -

Normaal telt een heel jaar 26 dagen waarop de maximumtemperatuur in De Bilt uitkomt op 25 graden of meer. Dit jaar telt al bijna de dubbele hoeveelheid en de zomer is nog niet voorbij. In 2006 werd de recordhoeveelheid van 51 zomerse dagen pas op 22 september bereikt. Toen werd het in de eerste herfstmand maar liefst acht keer nog zomers warm.

Veel zomerse dagen door hittegolven en door mei-hitte
Het hoge aantal zomerse dagen is vooral veroorzaakt door hittegolven. Van 15 juli tot en met 27 juli werd het elke dag zomers warm en ook van 29 juli tot en met 7 augustus is het telkens 25 graden of meer geworden in De Bilt. Ook mei grossierde in zomerse dagen.
Hieronder de bijdrage van de verschillende maanden:
  • April: 3 tegen 0 normaal
  • Mei: 13 tegen 3 normaal
  • Juni: 6 tegen 5 normaal
  • Juli: 21 tegen 9 normaal
  • Augustus: 8 tegen 7 normaal (tussenstand op 12 augustus)
September telt normaal twee officiële zomerse dagen.
Foto: Pixabay

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button