AlgemeenIncidentenVideo

Treinverkeer gestremd na dodelijk ongeval Scheemda (Video)

- advertentie -

Scheemda – Het treinverkeer tussen Winschoten en Zuidbroek is gestremd na een frontale aanrijding tussen een auto en een trein. Dit gebeurde bij de spoorwegovergang aan de Vogelzangsterweg. Bij het ongeval is een dodelijk slachtoffer te betreuren.

- advertentie -

Van de auto van het slachtoffer is weinig meer over. Ook de trein is beschadigd. De machinist heeft de trein zonder verwondingen kunnen verlaten en is opgevangen door personeel van Arriva. In de trein zaten geen passagiers.

Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is onbekend, de auto komende vanuit Scheemda heeft vermoedelijk de trein over het hoofd gezien. Het treinverkeer is tot nader order gestremd.

- advertentie -

Dodelijke aanrijdingen
Het is niet de eerste keer op deze overgang dat het mis gaat. In 2015 is een 51-jarige Winschoter om het leven gekomen toen zijn auto in botsing kwam met de trein. In 2008 overleed een 79-jarige vrouw nadat zij met haar fiets onder de trein terecht kwam.

- advertentie - 

Lees ook: Persoon overleden bij zeer ernstig ongeluk op spoorwegovergang

In 2011 botste een auto op de trein, deze drie inzittenden kwamen met de schrik vrij. De onbewaakte overgang ligt in het veld tussen Scheemda en Meeden.

Begin 2018 kwam een bestelbusje in aanrijding met de trein. Hierbij vielen geen gewonden.

Lees ook: Wederom ongeluk op onbewaakte overweg Scheemda

**Klik hier voor video**

 

Foto’s: Dennis Postma / OldambtNu.nl
Video: Gerrie de Groot/ OldambtNu.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button