Algemeen

Hostel en bejaard echtpaar opgelicht door duo

- advertentie -

Scheemda – Hostel De Esborg in Scheemda is slachtoffer geworden van oplichting. Ook een echtpaar van 89 uit het dorp is opgelicht. De oplichters waren een duo van rond de zestig, die eind maart en begin april in het Scheemder hostel logeerden. Ze vertrokken vervolgens zonder de rekening van ongeveer €700 te betalen.

- advertentie -

Het duo noemde zichzelf Henk en Jolanda uit Heemstede, maar het is zeer waarschijnlijk dat dit niet klopt. De oplichters waren namelijk ook actief in andere delen van het land en zeiden daar dat ze uit Aalsmeer afkomstig waren. Een hotel in het Twentse Tubbergen heeft een foto van het echtpaar op Facebook gezet in de hoop dat het duo hiermee opgespoord kan worden en hun identiteit achterhaald kan worden.

Naast de vele hotels in Nederland, heeft het oplichtersduo dus ook een bejaard echtpaar uit Scheemda opgelicht. Ze wisten bij het echtpaar van 89 in huis te komen en hen met een babbeltruc €150 af te troggelen. Henk Lameijer van Hostel De Esborg heeft aangifte gedaan van de oplichting, maar omdat de echte identiteit van de daders niet bekend is, is het voor de politie vrijwel onmogelijk om actie te ondernemen.

Foto: Gerrie de Groot /OldambtNu.nl (archief)

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button