Algemeen

Twee jaar na moord op Sietze Grave nog geen dader gevonden

- advertentie -

Winschoten – In de nacht van vrijdag 19 op zaterdag 20 augustus 2016 is de heer Sietze Grave vermoord in zijn woning aan de Hyacintstraat in Winschoten. Hij werd ’s ochtends dood in de slaapkamer gevonden door de politie die was gealarmeerd door zijn thuishulp. Hij was door een misdrijf om het leven gebracht en er was een geldbedrag gestolen. Grave handelde in onder meer zilver en goud.

- advertentie -

Nu 2 jaar na dato is er nog geen dader gevonden en doet zijn familie een oproep op Facebook. De Winschoter zaak is door het landelijke programma Opsporing Verzocht behandeld en dit leverde destijds 30 tips op.

Lees ook: Politie krijgt dertig tips over moord op Sietze Grave

Coldcasekalender
Toch bleek er niet de gouden tip tussen te zitten die leidt naar de dader(s). In januari dit jaar werd deze zaak dan ook op de coldcasekalender gezet. Op deze kalender, die onder andere in gevangenissen hangt, staan onopgeloste misdaden in de hoop dat iemand er meer van weet en gaat praten.

Lees ook: Moord op Sietze Grave op coldcasekalender 2018

Twee mannen
In de bewuste nacht zijn er door een getuige twee mannen gezien die van het balkon van Grave sprongen en wegliepen in de richting van de Dahliastraat. Volgens de familie moeten er meer mensen zijn die iets gezien hebben of weten. Ze vermoeden dat deze mensen bang zijn of bedreigd worden om hun mond te houden,

De hoofdofficier van Justitie looft een beloning uit van € 15.000 voor de tip die leidt tot de aanhouding van de dader(s).

- advertentie - 

Tips
Heeft u antwoord op een van de vragen, of heeft u andere informatie over deze zaak waarvan u denkt dat het van belang kan zijn voor het onderzoek, neem dan contact op met het onderzoeksteam via 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of met het Team Criminele Inlichtingen via 079-3458999.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button