AlgemeenCultuurOp stap

NNO speelt Ede Staal tijdens Pura Vida

- advertentie -

Blauwestad – Het openluchtconcert Pura Vida Blauwestad staat dit jaar in het teken van de Groninger muzieklegende Ede Staal. Solisten Erwin de Vries en Wia Buze spelen samen met de musici van het Noord Nederlands Orkest onder leiding van dirigent Frans-Aert Burghgraef de bekende nummers van de geliefde Groninger zanger.

- advertentie -

Een muzikale avond over alles wat het Groninger land en zijn bewoners zo bijzonder maakt. Geen betere locatie te vinden dan Blauwestad. Daar waar concertbezoekers vanaf een bootje aan de oevers van het Oldambtmeer of met een klapstoel of een picknickkleed op het veld bij ondergaande zon genieten van de schoonheid van Oost-Groningen.

Ede Staal
Dankzij Ede Staal hebben ook niet-Groningers ontdekt wat een prachtige poëzie er met Groningse woorden en klanken te maken valt. Veel zangers putten vandaag de dag nog altijd inspiratie uit de nalatenschap van deze Grunneger troubadour. Zo ook Erwin de Vries en Wia Buze, die onder begeleiding van het NNO de mooiste liedjes van Ede Staal en uit hun eigen repertoire zingen. Als opwarmer trakteert het orkest het publiek eerst op vier bekende melodieën uit de opera Carmen van Georges Bizet.

Pura Vida is voor iedereen gratis toegankelijk en begint om 19:30 uur in het Havenkwartier Blauwestad. Het concert duurt tot ongeveer 22:00 uur. Net als voorgaande jaren zijn er op het terrein vanaf 17:30 uur voor een klein bedrag stoelen te huur. Bezoekers wordt aangeraden om op de fiets te komen. Als toeschouwers toch met de auto komen, dan rijden er pendelbussen van het parkeerterrein van de Intratuin in Winschoten. Als het concertterrein vol is, dan wordt het afgesloten voor bezoekers.

Pura Vida is een evenement van Projectbureau Blauwestad en is mogelijk gemaakt door de Provincie Groningen, Gemeente Oldambt en vele sponsoren.

Meer informatie via www.blauwestad.nl.

- advertentie -

Foto: Marketing Oldambt

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button