Algemeen

Nu ook AED’s in Beerta

- advertentie -

Beerta – Dorpsbelangen Beerta heeft een deel van de COA gelden gebruikt voor de aanschaf van 3 AED’s, (Automatische Externe Defribrilator).

- advertentie -

De COA gelden zijn destijds aan Beerta geschonken omdat de inwoners van Beerta er mede voor hebben gezorgd dat de opvang van asielzoekers zonder problemen is verlopen.

De AED’s zijn te vinden bij het Verpleeghuis de Tjamme, Supermarkt COÖP en bij Basisschool de Uilenburcht. Alle AED’s zijn geregistreerd bij HartslagNu, dit is een landelijk platform voor burgerhulpverlening bij een hartstilstand.

Hoe werkt het?
Iemand wordt onwel en 112 wordt gebeld. De centralist stelt vast dat het gaat om een mogelijke hartstilstand. Er wordt een ambulance gestuurd. Tegelijkertijd worden aangesloten burgerhulpverleners opgeroepen om een AED op te halen, naar het slachtoffer te gaan en te gaan reanimeren totdat de ambulance er is.

Foto: Trijntje Timmer/ OldambtNu.nl

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button