AlgemeenCultuurOp stap

Waterbei 2018: Heavy Hoempa gaat tot het gaatje

- advertentie -

Winschoten Begonnen als carnavalsorkest is Heavy Hoempa uitgegroeid tot een band met blazers die vooral snoeihard speelt. De zeven mannen gaan muzikaal tot het gaatje. Verrassende uitvoeringen van herkenbare gouwe ouwe, veelal harde rocknummers. Heavy Hoempa giet de nummers in een stevig jasje.

- advertentie -

Met zonnebrillen op, lange zwarte leren jassen aan en daaronder lompe kisten. Wie de band voor het eerst ziet, houdt z’n hart vast. Maar als Heavy Hoempa begint te spelen….is het enthousiasme alom. Zaterdag 1 september is het  orkest weer te gast in Winschoten om van Waterbei een spektakel te maken.

Zeven blazers en een drummer,dat is de line-up van Heavy Hoempa. Zoals gezegd begon de band ooit als blaaskapel ‘De Pepper Tetters’ met het normale carnavalsrepertoire. Logisch, de mannen kwamen uit het zuiden. Omdat de wijze waarop de mannen speelden als ’te hard’ werd beoordeeld, besloot de band dan maar over te stappen op rocknummers. Maar wel aangepast voor hun blaasinstrumenten.
Het begon allemaal écht te lopen, toen de band een paar jaar geleden liefst vijf miljoen views kreeg op Youtube met hun vertolking van ‘The aces op spades’ van Motörhead. Ook de muzieksite Rock vs Metal bleek het filmpje van Heavy Hoempa te hebben gedeeld. “Ja, toen werd de wereld wakker”, zegt saxofonist Robert van Asseldonk.
Verbazing over de wijze waarop Heavy Hoempa harde rocknummers ten gehore brengt werd wereldwijd gedeeld. De vraag naar een optreden van de band is enorm. Dankzij de aankondigingen van Van Asseldonk, die met zijn schorre stem de bende aanjaagt wordt de boel nog meer in vuur en vlam gezet. Heavy Hoempa geniet inmiddels meer dan landelijke bekendheid. Ze waren al te zien op o.a. de Zwarte Cross, Appelpop, Festyland en Paaspop en waren support-act bij Candy Dulfer en de Duitse metalband J.B.O.
De ideale act voor een straatfeest of festival. Heavy Hoempa past dus uitstekend op Waterbei in Winschoten. Op zaterdag 1 september te zien, maar bovenal te horen!
Foto: Heavy Hoempa 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button