Algemeen

Werkstraf voor Winschoter die premier Rutte online bedreigde

- advertentie -

Winschoten – De 48-jarige man uit Winschoten die vorig jaar februari via Facebook opriep minister-president Mark Rutte ‘op te hangen’ of ‘dood te schieten’ is veroordeeld tot een werkstraf van zestig uur. Aldus RtvNoord.

- advertentie -

De politierechter wil voorkomen dat de man opnieuw dergelijke ‘schofterige’ berichten plaatst en legde hem ook een voorwaardelijke celstraf van drie maanden op.

Kinderachtig
De minister-president liet aangifte doen. Tijdens het onderzoek kwamen de agenten bij de man in Winschoten uit. Die had de minister niet willen beledigen, zei hij tegen de agenten. Hij wilde alleen maar zijn frustratie uiten. Hij noemde zijn aanhouding ‘kinderachtig’. De man verscheen niet op zitting.

Ziek
De zaak stond in januari op de agenda van de politierechter. Toen meldde de man zich kort voor zitting ziek en werd de zaak uitgesteld. De rechter maakte deze keer korte metten met de zaak.

‘Hij neemt geen verantwoordelijkheid. Zijn daad is niet kinderachtig, maar ronduit schofterig’, zei de rechter. Om die reden verlengde de rechter het voorwaardelijke deel van de straf.

Lees ook: Zaak tegen man uit Winschoten die Mark Rutte bedreigde wederom uitgesteld

- advertentie -

Foto: Arenda Oomen

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button