AlgemeenGemeente

Gemeente Oldambt: ‘We pakken de onkruidbestrijding na de droogte weer op’

- advertentie -

Oldambt – Na een lange periode van droogte is de eerste regen weer gevallen. Dit betekent ook dat het onkruid weer begint te groeien. Gemeente Oldambt ontvangt de laatste tijd vragen en klachten over onkruidbestrijding.

- advertentie -

Nauwelijks onkruidbestrijding in droge periode
In de afgelopen droge periode groeide er bijna geen onkruid. Ook heeft de onkruidbestrijding bijna helemaal stilgelegen. Dit komt omdat we onze branders niet konden gebruiken vanwege brandgevaar. Nu de droogte voorbij is, zijn we weer aan de slag gegaan met het verwijderen van onkruid.

We kunnen niet overal tegelijk zijn
Op dit moment zijn de medewerkers van onze buitendienst, samen met aannemer Vertisol, met groot materieel aan de slag om onkruid te verwijderen. We zetten hiervoor branders, borstel- en veegmachines in. Het duurt even voordat we overal zijn geweest en vragen hiervoor uw begrip, want we kunnen niet overal tegelijk zijn.

Verbod op chemische bestrijding
Sinds enkele jaren is de chemische bestrijding van onkruid verboden. Daarom werken we nu met duurzame en natuurlijke middelen. Dit betekent dat het onkruid minder lang weg blijft en dat de werkzaamheden arbeidsintensiever zijn. Het is dus logisch dat u nog af en toe onkruid ziet.

Te veel onkruid? Meld het!
Ziet u onkruid staan dat niet voldoet aan het geschetste kwaliteitsniveau op de foto’s? Dan kunt u dit melden via ons Meldpunt Openbare Ruimte.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button