Algemeen

Grote gift namens Riki Stichting voor voedselbank Oldambt

- advertentie -

Winschoten – De Riki Stichting ,een grote sponsor van Voedselbank Oldambt, zorgt ervoor dat ruim 1000 gezinnen een pakket ontvangen met producten die betrekking hebben op de zomer. Dit pakket is voor de 350 gezinnen van de Voedselbank Oldambt en 745 gezinnen van de Voedselbank Groningen. Het zijn veelal producten die niet tot het standaard pakket van de voedselbank behoren. Tevens voegt de Riki Stichting een cadeaubon van Intertoys toe voor alle kinderen tot 18 jaar.

- advertentie -

De Riki Stichting is in 1998 opgericht door dhr. Adriaan Strating en genoemd naar zijn moeder, Henderika Strating-Spijkerman, koosnaam Riki. Henderika is geboren in Beerta en woonde na haar huwelijk met Sietso Strating in Winschoten. Haar levenshouding was: blij, zorgzaam en met een groot hart voor de medemens

De Riki Stichting zet dit voort en bedenkt, organiseert en financiert projecten die het welbevinden van kwetsbare groepen verbeteren.

Deze instelling sluit heel goed aan bij de filosofie van de Voedselbank Oldambt, die niet alleen wekelijks aan 900 mensen goed gevulde voedselpakketten wil geven , maar ook actief is om de armoede terug te dringen. In de gemeente Oldambt en Pekela is de armoede groter dan gemiddeld in Nederland.

Sligro is leverancier van kerst- en paaspakketten die de Riki Stichting jaarlijks uitdeelt aan ruim 19.000 ouderen in Nederland. Voor deze speciale actie voor de voedselbanken Oldambt en Stad Groningen levert Sligro de producten tegen kostprijs en zorgt ook voor het transport.

De zomerproducten zijn meer dan welkom ter ondersteuning van een nog steeds groeiend aantal cliënten van de voedselbank die zich vaak in een uitzichtloze situatie bevinden. Voor hen heeft het een dubbele waarde omdat er aan hen als medemens wordt gedacht.

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button