Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenSport

Militaire veteranen lopen Run voor militaire veteranen

- advertentie -

Winschoten – Zaterdag 8 september komt de droom van Winschoter Roelof Visser (Militair veteraan Bosnie 1993 en 1995) uit. Op initiatief van Visser lopen 10 militaire veteranen uit Nederland en Duitsland de Run van Winschoten.

- advertentie -

Het motto is; “Nil Nobis Absurdum” wat in het Latijn betekent Niets is ons te dol. De 10 lopers grijpen het sportieve evenement van Winschoten aan om tezamen de ongeveer 113.000 militaire veteranen in Nederland een gezicht te geven.

10 X 10 etafette
De veteranen zullen om de beurt elk een afstand van 10 km in estafette vorm hardlopen, zoals de Run dit biedt in de 10 X 10 estafette. Iedere loper zal zijn 10 km met zijn eigen reden lopen.

Veteranenrun
De militaire veteranen lopen voor het eerst gezamenlijk voor hun doelgroep. Met de aftrap op de Run van Winschoten hopen de deelnemers aan de Veteranenrun op veel positieve reacties van mede veteranen en het fenomeen  “Veteranenrun” verder uit te bouwen en wellicht ook aan andere evenementen deel te nemen. Hierbij wordt er vooral gekeken naar veteranen in Noord-Nederland.

Info tent
Naast het lopen van de Run, waarbij de militaire discipline en doorzettingsvermogen een grote rol gaat spelen, is het de missie dat er ook veel aandacht gaat naar de grote groep militaire  veteranen in Nederland. Daarom heeft de groep lopers het transport bataljon en de stichting UN viertonner bereid gevonden om het een en ander te plaatsen op het terrein van het Dollard College aan de Mr. D.U. Stikkerlaan vlak bij de start en finish van de Run.

De veteranen willen zo graag laten zien wat er speelt rondom het zijn van een militair veteraan. Op het terrein staat een tent en een viertonner (militair voertuig) waar u een beeld kunt krijgen van dit fenomeen. Ook als u zelf veteraan bent of u heeft een vraag kom dan gerust langs.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button