AlgemeenGemeente

Kom een kijkje nemen in het gemeentehuis tijdens Dag van de Democratie

- advertentie -

Winschoten – Op zaterdag 15 september van 14.00 tot 17.00 uur opent het gemeentehuis in Winschoten haar deuren tijdens de internationale Dag van de Democratie! Komt u ook?

- advertentie -

In gesprek met …
Ter gelegenheid van de internationale Dag van de Democratie opent de gemeente Oldambt haar voordeur. U kunt een kijkje nemen in het voorhuis van de gemeente dat onlangs is gerestaureerd. Medewerkers van de gemeente Oldambt verzorgen rondleidingen en vertellen alle ins en outs over de verbouwing en de vondsten die tijdens de restauratie zijn gedaan.

‘Open politiek’
Wat is een democratie? En wie bestuurt de gemeente? Heeft u altijd al willen weten hoe het zit? Of wilt u in gesprek met de raads- en/of collegeleden? Tijdens de Dag van de Democratie is ‘alles’ mogelijk! Laat weten wat u beweegt, waarover u zich zorgen maakt en kom met goede ideeën! U kunt ze kwijt op de klaagmuur en in de ideeënboom. Natuurlijk mogen ook de goede dingen worden benoemd.

Onder de noemer van ‘open politiek’ ontvangt een afvaardiging van de raad, het college en de gemeente u graag. Koffie, thee en ranja staan klaar op zaterdag 15 september tussen 14.00 en 17.00 uur in het gemeentehuis in Winschoten (ingang Langestraat). De quiz/presentatie en rondleiding vinden plaats om 14.30, 15.30 en 16.30 uur.

Dag van de Democratie
15 september is door de VN uitgeroepen tot de Internationale Dag van de Democratie. Sinds enkele jaren wordt er ook in Nederland aandacht besteed aan deze dag. Met één reden: mensen laten beseffen hoe belangrijk het is dat ze in vrijheid hun stem kunnen laten horen. Dit jaar vinden er in diverse gemeenten en provincies in heel Nederland activiteiten plaats op zaterdag 15 september om politiek dichter bij de inwoners te brengen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button