AlgemeenGemeente

Grensoverschrijdend werken: tips en trucs voor ondernemers

- advertentie -

Oldambt/ Leer – Op woensdag 12 september organiseert het Eems Dollard Business Forum een bijeenkomst in Leer. Het thema van de bijeenkomst is grensoverschrijdend werken. Wat betekent het voor Nederlandse ondernemers als ze mensen inhuren of in dienst nemen die in Duitsland wonen en andersom?

- advertentie -

Vraag en aanbod
Er zijn steeds meer vacatures en een tekort aan professionals om deze in te vullen. We zien ook professionals die geen geschikte functie in hun eigen leefomgeving kunnen vinden. De oplossing kan liggen in grensoverschrijdend werken. Het Eems Dollard Business Forum houdt zich bezig met grensoverschrijdend werken en leren. Het Forum wil ondernemers uit Nederland en Duitsland en werkzoekenden samenbrengen.

Programma
Op 12 september vertelt Andreas Meinders (Firma Orgadata uit Leer) over de kansen en knelpunten van de grensoverschrijdende opleidingsmarkt. Hij informeert over het trainingsalternatief dat Orgadata heeft ontwikkeld om grensoverschrijdende (werk)mogelijkheden beter te kunnen benutten. Michiel Malewicz (Ems Dollart Region (EDR)/Arbeitsmarkt Nord) legt uit welke wettelijke regels van toepassing zijn en welke zaken aan de orde komen bij grensoverschrijdend werken en het aannemen van personeel.

Locatie
De bijeenkomst vindt plaats in de Berufsakademie Ostfriesland e.V, Martin-Luther-Haus, Kirchstraße 54 in Leer. Inloop vanaf 14.30 uur, het programma start om 15.00 uur. Aansluitend is vanaf 16.15 uur een netwerkborrel. Deelname is gratis. Aanmelden voor de bijeenkomst kan via www.edbf.nl

Eems Dollard Bussines Forum (EDBF)
Het Eems Dollard Business Forum is een gezamenlijk platform van de stad Leer en de Nederlandse gemeenten Oldambt en Vlagtwedde. Ook de Kamer van Koophandel en Industrie- und Handelskammer für Ostfriesland und Papenburg zijn EDBF partners. Het doel van het EDBF is om de Duits-Nederlandse samenwerking op economisch gebied te ondersteunen.

De ervaring leert dat veel ondernemers spelen met de gedachte om zaken over de grens te doen, maar dat zij niet weten hoe ze dit moeten aanpakken. Het EDBF biedt hiervoor handvatten en brengt Duitse en Nederlandse ondernemers met elkaar in contact om zo de handelsbetrekkingen te bevorderen en om succesvol grensoverschrijdend te werken.

Foto: Dennis Postma/ OldambtNu.nl (archief)

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button