Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenCultuurKort nieuwsOp stap

Uittip voor komend weekend: Oudeschanskerdag

- advertentie -

Oudeschans/Regio – In mei 2016 vond de 24ste editie van de Oudeschanskerdag plaats. Na deze vooralsnog laatste editie stopte de toenmalige commissie met de organisatie. In het voorjaar van 2017 pakte een groepje enthousiaste inwoners de handschoen op maar besloten in het kader van liever goed, anders liever niet om de 25ste Oudeschanskerdag in mei 2017 geen doorgang te laten vinden.

- advertentie -

Ondertussen is er hard gewerkt en is er onder andere besloten dat de Oudeschanskerdag breder en eigentijdser van opzet dan voorheen moet zijn en daarom een nieuwe naam: BeLEEF Oudeschans, die de lading beter dekt, verdient.

Op zondag 16 september vindt de 25ste Oudeschanskerdag plaats. Een jubileumeditie is reden genoeg om eens extra uit te pakken. Onder de naam BeLEEF Oudeschans vindt van 11.00 tot 17.00 uur in het decor van het prachtige historische vestingdorp een bruisend Cittaslow evenement plaats. Er zal een breed programma, met volop aandacht voor streekcultuur, historie, kunst en streekproducten, worden aangeboden.

Tegen de achtergrond van de historische panden zoals de oude smederij, de vestingwallen en het museum hebben figuranten uit de tijd dat Oudeschans nog een levende vesting was hun kampement opgeslagen. Piekeniers met hellebaarden marcheren door het dorp, er zijn spuit demonstraties door oude brandweerauto’s, rollende keukens (food trucks) met gerechten gemaakt van lokale ingrediënten, een biologische markt met streekproducten, live muziek (onder andere de Eemsmond Big Band!), demonstraties van bordercollies die schapen drijven en een keuring van huisdieren van schoolkinderen uit de gemeente Westerwolde. In het museum worden, naast de lopende tentoonstelling over de kolk, oude films over Oudeschans vertoond en voor dorpsbewoners, schoolkinderen uit de gemeente Westerwolde en andere belangstellenden is er tegenover de stelmakerij, in het kruidenbastion, een vrijmarkt.

Kortom, voor elk wat wils!
Zondag 16 september 2018, van 11.00 tot 17.00 uur: BeLEEF Oudeschans! Kunst- en eigenzinnig als altijd! Mede mogelijk gemaakt door Rabobank, Harbour Jazz Club Winschoten, Stichting Wildervank Fonds & Cittaslow.

Foto’s: www.bezoekoudeschans.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button