AlgemeenIncidentenVideo

Fotoserie: Pelotonsoefening brandweer in verlaten ziekenhuis Winschoten

- advertentie -

Winschoten – Brandweer Scheemda, Finsterwolde, Veendam en Stadskanaal oefende donderdagavond met een pelotonsoefening in het voormalige ziekenhuis in Winschoten.

- advertentie -

In het, inmiddels verlaten ziekenhuis, zaten 12 anti-kraakpersonen. Op diverse plekken brak er brand uit. Opdracht voor brandweer om de personen te evacueren en op te vangen en daarbij ook nog eens eerste hulp te verlenen. Uiteraard moesten de brandhaarden ook geblust worden.

Peloton
Een brandweerpeloton is een organisatorische eenheid binnen de brandweer bij de bestrijding van brand of andere incidenten. Een peloton heeft een vastgestelde structuur en kan in principe zelfstandig opereren.

Bij de brandweer wordt opgeschaald naar de grootte van de brand. Indien er veel voertuigen nodig zijn, kan er opgeschaald worden naar een pelotonsinzet. Bij een pelotonbrand worden er vier blusvoertuigen (TS) naar de brand gestuurd.

Foto’s: Marcel Lameijer/ OldambtNu.nl
Waarschuwing: sommige foto’s kunnen als schokkend worden ervaren.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button