Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

Natuurwerkdag 3 november, je kunt je weer inschrijven!

- advertentie -

Winschoten – Op 3 november is het weer Natuurwerkdag, de grootste vrijwilligersdag van Nederland in het groen. In Groningen organiseert Landschapsbeheer Groningen het evenement dit jaar voor de 18e keer. Samen buiten aan de slag, dat kan op ruim 520 locaties door heel Nederland en zo’n 30 in Groningen. In 2017 deden meer dan 900 vrijwilligers mee! Het is gezond, leuk en gezellig om te zagen, te snoeien en meer. Op veel locaties worden speciale kinderactiviteiten georganiseerd, zodat het hele gezin kan meedoen. Ook is het de bedoeling dat er weer een locatie voor singles zal zijn, waar je samen met andere vrijgezellen ongedwongen aan het werk kunt. Daarvoor zoekt de organisatie nog naar een geschikte plaats en een partner om dat mee te organiseren.

- advertentie -

Landschap kan niet zonder vrijwilligers
Samen aan het werk voor leefruimte voor de ringslang, de vlinder en de bij, of werken aan een karakteristieke knotbomenrij. De Natuurwerkdag, inmiddels een nationaal begrip op de eerste zaterdag van november, betekent dankzij de duizenden deelnemers een belangrijke impuls voor het landschap. Vrijwilligers zagen, snoeien, knotten, zeisen, planten, zaaien en maken poelen en vennen schoon. Alle werkzaamheden zijn erop gericht het landschap aantrekkelijker te maken voor mens en dier. Dankzij de inzet van vele vrijwilligers tijdens de Natuurwerkdag kan iedereen blijven genieten van het karakteristieke Nederlandse landschap.

Dit jaar in het teken van gezond bezig zijn
Werken in het landschap betekent actief aan de slag. Door iets te betekenen in het onderhoud aan het landschap ben je onbewust ook gezond bezig. Een extra gratis bonus op deze leuke dag dus! Dit jaar willen we hier extra aandacht aan besteden door enkele leuke activiteiten te organiseren naast de standaard klussen. Houd onze website in de gaten voor meer informatie hierover

Vrijwilligers en organisaties zijn welkom
Ben je ook geïnteresseerd om met buren, vrienden of familie een dag buiten aan de slag te gaan en zo bij te dragen aan jouw groene omgeving? Kijk dan op www.natuurwerkdag.nl voor meer informatie en meld je aan. Heb je vragen of wil je een werklocatie aanmelden, dan kun je contact opnemen met Landschapsbeheer Groningen via 050 – 534 51 99 of info@landschapsbeheergroningen.nl.

Partners van de Natuurwerkdag zijn de Nationale Postcode Loterij en Groen en Fit van De Friesland Zorgverzekeraar. De Natuurwerkdag wordt georganiseerd in samenwerking tussen de Landschapsbeheerorganisaties, de Provinciale Landschappen, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Scouting Nederland,  A Rocha, IVN en de Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie.

Foto: Archief OldambtNu.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button