Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

Open dag bij Dierenasiel Winschoten

- advertentie -

Winschoten – Op zondag 30 september, vlak voor Werelddierendag, organiseert dierenasiel Winschoten een open dag. Werp een blik achter de schermen van het asiel, ontmoet de asieldieren, bekijk de Dierenambulance Oost-Groningen, doe mee aan de loterij, bekijk de kraampjes, leer van alles over o.a. honden en geniet van lekkere hapjes en drankjes.

- advertentie -

In dierenasiel Winschoten worden dieren opgevangen die verdwaald zijn, of gedumpt, of omdat er door omstandigheden niet meer voor ze gezorgd kan worden. Al deze dieren worden liefdevol opgevangen. Ze krijgen tijdelijk onderdak, medische verzorging en begeleiding als dat nodig is. Ook wordt er een nieuw thuis voor de dieren gezocht.

Dierenbescherming
Dierenasiel Winschoten en dierenambulance Oost-Groningen maken onderdeel uit van de Dierenbescherming. De Dierenbescherming vangt jaarlijks ongeveer 25.000 asieldieren op en de dierenambulances in het land rukken zo’n 65.000 keer per jaar uit om dieren in nood te helpen. Daarnaast gaan districtsinspecteurs van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) en vrijwillige Medewerkers Buitendienst jaarlijks op duizenden meldingen af van verwaarlozing of mishandeling van dieren. Via voorlichting en preventiewerk probeert de Dierenbescherming dierenleed zo veel mogelijk te voorkomen.

Iedereen is welkom
Op 30 september openen in het hele land dierenasielen van de Dierenbescherming de deuren voor het publiek. Ook het asiel in Winschoten doet mee aan deze landelijke open asieldag. Iedereen is van harte welkom tussen 13 en 16 uur aan de Industrieweg 35 in Winschoten.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button