Algemeen

Winkeliers Winschoten weren zich tegen agressie

- advertentie -

Winschoten – Zo’n 20 ondernemers uit Winschoten werden dinsdagavond actief betrokken bij een winkeloverval. Ze deden namelijk mee aan de Groepstraining veiligheid, die werd gegeven door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV).

- advertentie -

Keurmerk Veilig Ondernemen
Deze training werd gehouden in het kader van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) Centrum Winschoten. Onder leiding van de CCV-trainer speelden de deelnemers met een acteur praktijksituaties na, waaronder een overval. Zo leren de deelnemers hun eigen instinctieve reacties en hun grenzen goed kennen. “Daarmee zijn ze beter voorbereid wanneer zo’n situatie zich echt voordoet op de werkvloer. De training draagt bovendien bij aan een veiliger ondernemingsklimaat”, aldus CCV-adviseur Hendrik-Jan Kaptein.

De deelnemers leerden:
– Inschatten van de mogelijke conflicten in de winkel.
– Nemen van goede preventieve maatregelen.
– Hoe om te gaan met agressie in de winkel en het beperken van de risico’s.
– Hoe te handelen bij een overval.

Foto: CCV

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button