Algemeen

Open dag bij Doc-Direkt te Winschoten, de archiefspecialist van de rijksoverheid

- advertentie -

Winschoten – Op zaterdag 29 september 2018 organiseert Doc-Direkt van 14.00 uur tot 17.00 uur een open dag in haar kantoorgebouw aan de Transportlaan 12 in Winschoten. In de periode van 2015 tot 2018 heeft het gebouw een ware metamorfose gekregen. Nu de werkzaamheden voorbij zijn wil Doc-Direkt iedereen de kans geven om het eindresultaat te bewonderen tijdens de open dag.

- advertentie -

Verbouwing
Tot 2011 stond het gebouw aan de Transportlaan vooral bekend als het gebouw van de CAS, de Centrale Archief Selectiedienst van de rijksoverheid. In 2011 is de CAS opgegaan in het huidige Doc-Direkt. En na meer dan 30 jaar trouwe dienst was het hoog tijd voor een verandering. In de loop van de jaren was het gebouw gedateerd geraakt en voldeed het niet meer aan de eisen en normen die tegenwoordig gesteld worden aan kantoorgebouwen, zoals bijvoorbeeld de strengere isolatie- en energienormen. Na een intensieve bouwperiode van zo’n drie jaar mag het eindresultaat er wezen en bewonderd worden door iedereen die geïnteresseerd is.

(Lees verder onder de foto)

Open dag
Op 29 september 2018 tussen 14.00 en 17.00 heet Doc-Direkt iedereen van harte welkom voor een uniek kijkje in het vernieuwde kantoorgebouw en de depots waar het archief opgeslagen staat. U bent van harte uitgenodigd om naar de open dag te komen.

Na de feestelijke opening om 14:00 uur kunt u deelnemen aan een van de rondleidingen om zo een impressie te krijgen van het gebouw en de werkzaamheden die daar dagelijks plaatsvinden. Onder het genot van een hapje en een drankje komt u meer te weten over Doc-Direkt.

U kunt zich tot 21 september aanmelden voor de open dag door een mailtje te sturen naar Doc-DirektOpendagWinschoten@minbzk.nl. Geeft u daarbij aan met hoeveel personen u komt en of u interesse heeft in een van de rondleidingen. Indien u met de auto komt, kunt u deze gratis parkeren op het terrein van Doc-Direkt.

- advertentie -

Doc-Direkt
Doc-Direkt verwerkt en beheert de archieven van het Rijk. In Winschoten ligt ruim 165 km archief opgeslagen in drie depots. Als alle dozen op een rij zouden worden gezet kan er een slinger gevormd worden van Winschoten naar Hoogeveen en weer terug.

- advertentie - 

Met veel kennis en geduld worden door archivarissen de papieren archieven bewerkt en zorgen zij ervoor dat de informatie van de overheid ook voor volgende generaties toegankelijk zal zijn. Naast Winschoten heeft Doc-Direkt in Apeldoorn en Rijswijk vestigingen waar archieven bewerkt en opslagen worden. Meer informatie over Doc-Direkt kunt u vinden opwww.doc-direkt.nl.

Adres:
Winschoten
Transportbaan 12
9672 BK Winschoten

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button