Algemeen

Zwemmend redden met GZVW in Blauwestad

- advertentie -

Winschoten/ Blauwestad – De reddingsbrigades van de Koninklijke Bond tot het Redden van Drenkelingen bestond vorig jaar op 16 september 100 jaar. Zwemclub GZVW is ook aangesloten bij deze bond. In september vorig jaar heeft de zwemclub een mooi verjaardagscadeau van de gemeente Oldambt gekregen namelijk € 250,=.

- advertentie -

Dit bedrag mocht de vereniging gaan besteden aan het zwemmend redden. Dat ging GZVW vandaag, zaterdag, als start van het nieuwe zwemseizoen met een belevenis zwemmend redden op Strand Zuid in Blauwestad doen.

Alle kinderen van de afdeling Opleidingen van GZVW ware zaterdag uitgenodigd voor het oefenen van het geleerde in zogenoemd open water.

De kinderen hebben in zwembad de Watertoren hun brevet behaald in het veilige en warme zwembadwater. Zaterdag bij Strand Zuid Blauwestad in het Oldambtmeer werd het geleerde in het koudere en donkerder water geoefend.

Ook was er een echte reddingsvlet (rode kleine reddingsboot) aanwezig van onze collega’s van de reddingsbrigade uit Appingedam. Ze gingen dus ook vanaf de boot oefeningen doen.

Foto’s: Jeroen Bos/ OldambtNu.nl

 

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button